Neden Konferanslara Gitmeliyiz?

Farklı kurum ve kültürlerin buluştuğu bir zenginlik olduğunu düşündüğüm için, konferans, seminer ya da eğitim tipi etkinlikleri çok sever yakından takip ederim. Sosyal yönü yüksek olduğundan bu tip etkinliklerde her anlamda kazançlı çıkabilirsiniz.

konferans1

Öğrencinin İş Dünyasına Adım Attığı İlk Yer

Sektör çalışanı, eğitimci, araştırmacı, iş adamı, yönetici veya farklı bir segmentte olun. Elbet bir kaç neden bulabilirsiniz gitmek için. Ama öğrenciler ve yeni mezunlar için çok ayrı bir heyecandır konferanslar. Öğrencinin ne okuduğu önemli bir konu elbet. Ayrıca etkinliğin eğitimini engellememesi de gerekiyor. Özellikle bütçe konusunda sıkıntı yaşayabilir bir öğrenci. Neticede etkinliklerin hepsi bedava veya öğrenciye indirimli olmuyor. Bütçesine, zamanına ve durumuna uygun bir etkinlik keşfedip katılması hem eğitimi açısından hem de ilerideki kariyer planları bakımından bir fayda yaratacaktır. Mümkün olduğunca çevre edinmeye gayret edip, iş dünyasına dair sorular sormalı. Yakın bir gelecekte o kişilerle iş görüşmesi için mülakata girecek. Ve esas deneyim yapılan mülakatlar olacak. Öğrenci, her zaman kendine bir yatırım gibi görmeli konferansları. Belki bir staj imkanı veya iş imkanı yakalayabilir. Ama görüşmeyi bu şekilde yapmamalı. Yani konferansta her tanıştığı kişiye iş arayışında olduğunu iletmemeli. Yoksa o görüşme başladığı gibi biter. Görüştüğü profesyoneller vasıtasıyla referans oluşturabileceğini unutmamalı.

İnsan Kaynaklarının Fotosentez Alanı: Konferans

Bir insan kaynakları uzmanı özellikle mesleğine dair konferansları atlamamalı ve gitmeye özen göstermelidir. Düzenlenen konferansı konusu kendisinin şuan çalıştığı pozisyonla alakalı olmayabilir veya sektör farklı olabilir. Yinede bu demek değil ki şuan bulunduğu pozisyonda emekli olana kadar çalışacak. Elbet bir ik profesyonelinin her sektör ve her pozisyon için bilgisi ve ilgisi olmalıdır.

Kurum olarak farklı bir şekilde icra ettiğiniz bir fonksiyonun çeşitleriyle konferans gibi etkinliklerde karşılaşabilirsiniz. Örneğin işe alım sürecini değerlendirme merkezi ile değiştirmeyi düşünenler için tecrübeli kişilerle artısını eksisini konuşabilecekleri bir yerdir. Performans değerlendirme sisteminde randıman alan bir kurum temsilcisini dinlerken aklınıza farklı bir fikir gelebilir ve bunu kurumunuzda yapmaya çalışabilirsiniz. Özellikle; “biz o konuyu şöyle işliyoruz, Biz böyle icra ediyoruz” gibi sohbetlerde üstü kapalı beyin fırtınasıyla kendinize çıkarımlar yapabilirsiniz. Teorinin yanı sıra uygulanmış ve denenmiş bir çok fonksiyonla tanışma fırsatınız mümkün.

Profesyonel Network

Konferanslar sadece bilgilenmek amaçlı değildir. Bulunmaz bir network kaynağıdır. Sektöre ve mesleğe dair bir çok kişiyle tanışma fırsatınız bulunmaktadır. Network zenginliği, günümüz  iş profesyonellerinin olmazsa olmazıdır. “Yarının ne getireceğini güneş doğduktan sonra öğrenebiliriz” çünkü. Dolayısıyla çevremizi genişletmemiz ve etkileşimde bulunabielceğimiz çeşitli kurumlardan profesyoneller ileriki zamanlarda farklı amaçlar için kullanılabilecek bir referans kaynağıdır. Farkında olmadan gelecekteki iş arkadaşınızla tanışma durumunuz olabilir.

Konferanslarda başarılı yöneticiler ve firma temsilcileri oturumlarda konuşurlarken not alın. Ve başarıya nasıl ulaştıklarını öğrenin. Hiç ummadığınız veya tanımadığınız şirketlerin başardıklarını görünce hayret edeceksiniz. Ki sizin firmanız başlangıç itibariyle bir adım önde olabilir. Onlar başarabiliyorsa siz daha neyi bekliyorsunuz ?

konf

Fuarlar Mavi Yakanın Sergi Tezgahıdır

Konferans dışında belirli sektörlerin fuarlarını da takip etmek yararlı olabilir. Fuarlar, özellikle sektörün lokomotifi olan ve rekabet güden firmaları ve pazarı tanıma adına faydası olur. Sektörü araştırmak için fuarlara gidilmeli ve firma temsilcileri ile sohbet edilmeli. Bakarsınız yarın bir gün bu sektörlerde iş deneyiminiz olma ihtimali doğabilir. Bu tip fuarlardan alacağınız kartvizitler ile geniş çaplı bir network sahibi olabilirsiniz. Bu sektörde bir yere iş başvurusu yaptığınızda fuar deneyiminiz ve kazanımlarınızı anlatmanız size artı puan olarak eklenecektir.

İk cıların fotosentez yaptığı, bilgi ve paylaşımın bol olduğu konferanslara bir de bu gözle bakmanızı tavsiye ederim. Eminim bu yazı bazı kişilerde farkındalık yaratacaktır. Önümüzdeki konferanslarda görüşmek üzere.

Konferans Takvimi isimli sayfamda gelecek etkinlikleri derledim. Konferans planlarınızı bu sayfa aracılığıyla yapabilirsiniz.

wpid-wp-1402872556221.png

Yazı Yorum

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close